Me & My Boys

Mamma till fyra grabbar, tvillingarna Hjalmar & Alfred födda -09, Frans född -12 samt vår nyfödda son -17. Gift och bor i villa i Svensson Svensson område. Jobbar heltid och försöker rodda vardagen full med jobb,skola,dagis,matlagning, städ och fritidsaktiviteter tillsammans med min kloke och underbare make. Högt och lågt inget är perfekt, varje dag olik den andra!

Ett steg från spjälsängarna

Kategori: Allmänt

I lördags tog vi bort ena långsidan på spjälsängarna. Inte för att dom verkar lessnat på sina spjälsängar och direkt försöker ta sig ur dem utan mer för att långsamt vänja dem vid att sova i öppna sängar. Dom har verkligen alltid funnit trygghet i spjälorna runt omkring sig och inte varit nå förtjusta i att exempelvis sova i våran säng. Verkar som att dom har lättare att komma till ro "inburade". Första natten verkade dom tycka det var spännande med deras "nygamla" sängar och sov hur bra som helst. Självklart var det för bra för att vara sant för efter den natten har speciellt Hjalmar fått betydligt svårare att komma till ro. Jens har de senaste två nätterna sovit på golvet mellan deras sängar och så kan vi ju inte fortsätta. I kväll försöker vi vara stenhårda och dom ska somna som vanligt av sig själva och inte med någon av oss i rummet. Vi får se hur det går..i värsta fall får vi ta ner Hjalmar till våran säng men även där tar det några timmar innan han somnar. Våra ryggar pallar inget sovande på golvet i alla fall. Kanske ska ta och införskaffa en akut madrass att ha just in case?

Planen är att i typ Januari skaffa riktiga sängar till killarna så att dom hinner få distans till spjälsängen innan den är upptagen av ett litet syskon.
Kommentera inlägget här: