Me & My Boys

Mamma till fyra grabbar, tvillingarna Hjalmar & Alfred födda -09, Frans född -12 samt vår nyfödda son -17. Gift och bor i villa i Svensson Svensson område. Jobbar heltid och försöker rodda vardagen full med jobb,skola,dagis,matlagning, städ och fritidsaktiviteter tillsammans med min kloke och underbare make. Högt och lågt inget är perfekt, varje dag olik den andra!

Premiär

Kategori: Allmänt

Äntligen har Blogg.se släppt en blogg app!! Toppen för då kanske jag får tummen ur röven kommer igång med bloggandet igen! Men jag lovar inget ännu! Den som lever får se helt enkelt;)

Ropar ändå hurra för den nya appen!!!

Hann med ett snabbt besök i mitt kära Wårvik ikväll! Otroligt varmt ute idag..om den värmen ändå kunde fortsätta...Vacker kväll vid havet var det ialf och Wårvik visade sig från sin bästa sida!

Bitbarn!

Kategori: Allmänt

Så har det hänt det som jag bävat för!!! Hjalmar har tagit fram sina hajtänder och grävt ner dem djupt i en annan liten flicka på dagis. Det var inte bara ett bett och inte två utan sex fula bett i flickstackarns lilla rygg. Kan bara föreställa mig vad hennes föräldrar tycker om Hjalmar och inte minst vad dom tycker om mig och Jens som föräldrar!
Känner mig hemsk som inte kan få mina barn att förstå att man inte bits, varken varandra eller någon annan.

Och svar ja jag har läst att det är många andra som lider med samma problem. Bitbarn verkar vara ett fenomen som händer rätt många barn ändå i 1-3 års åldern. En förklaring verkar kunna vara att barnen har svårt att tygla sina känslor och behöver inte mena att vara elaka i sitt bitande utan är mer frustrerade för att de tex inte kan göra sig förstådda språkmässigt, alternativt söker mer uppmärksamhet.

Det där med uppmärksamhetsbiten svider lite extra i mitt hjärta då jag blir orolig att de inte får den uppmärksamhet som de behöver pga av att de är tvillingar!?

Kanske har jag och J prioriterat att umgås hela familjen lite väl mycket....

Nej nu är det jag som ser till att planera in egen tid med mina barn pronto! Finns det en möjlighet att dom bits för att dom inte känner sig tillräckligt sedda och uppmärksammade så ska det allt gå att få ordning på detta.

Håller tummar och tår att dom har hållit sina bittendenser i schack idag på dagis!

Hösten är här

Kategori: Allmänt

Hösten är här och den frambringar i princip alltid ångest känslor för mig. Hela mörka hösten och vintern ligger framför oss och en soldyrkare som jag vill inget annat än att dra täcket över sig och gå i idé under denna trista period av året. Julen ser jag dock fram emot då den har fått ny betydelse nu när man har Piff och Puff att skapa en riktigt härlig familje jul tillsammans med.

Sommaren blev fantastiskt underbar och min semester är något jag stoppar undan i mitt minne och tar fram lite då och då under nämsta halvåret. Mycket tid med mina guldklimpar,stugan,sol o bad och charter massor av nya härliga minnen!

Vardagen är dock ett faktum nu och pojkarna verkar trivas på sitt nya dagis som vi bytte till efter semestern. Det ligger bara några minuters gångväg från oss,intill en fin pulkabacke och lekpark och det bästa-ingen stor huvudväg som går alldeles utanför som på förra. Förra dagiset var kanon och vi trivdes fint där men detta dagis är optimalt för oss känner vi.


Minimonstren innan det bar iväg till dagis